Vacatures wijkmanager en programmamanager

Programmamanager huisartsenzorg 28-36 uur

Met primair aandachtsgebieden GGZ en ICT

Wie zijn wij?

Wij zijn een Huisartsen zorggroep van zo’n 100 huisartsen in de regio Breda. Onze missie is het realiseren van doelmatige zorg door het streven naar kwaliteitsverbetering, gezondheidswinst en kostenbesparende vormen van zorg. Deze activiteiten worden aangestuurd vanuit programma’s zoals medische zorg en GGZ zorg. Tevens is er sprake van organisatie brede sturing op kwaliteits- en ICT-beleid.

Wat ga je doen?

Met een huisarts vorm je samen de programmaleiding. Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische en tactische voorbereiding, de realisatie en de uitvoering van het beleid voor het (zorg)programma. De programmamanager richt zich hierbij op algemeen beleid; huisarts richt zich hierbij met name op het medisch beleid. Algemeen beleid omvat het actief sturen op de verkoop, inkoop en het zorgproduct, organisatie van het zorgprogramma en het kwaliteitsbeleid. Je adviseert bestuur en directie. Je hebt continu zicht op de uitvoering en prestaties van het aandachtsgebied. Je bepaalt de benodigde stuurinformatie voor het beleid en coördineert en voert het afgesproken beleid uit. Je coördineert bij voorkeur zelf projecten en verbeteracties binnen het programma. Je bereidt managementbesprekingen voor en stemt tijdig relevante zaken af. Je bent aanspreekpunt voor opmerkingen uit het veld en zorgt ervoor dat deze op de juiste plaats terecht komen en goed worden opgevolgd.

Wie zoeken we?

Je bent in staat strategisch en tactisch beleid te maken maar vind het ook leuk om operationeel bezig te zijn waar nodig. Je leidt zelf projecten, hebt overzicht en kan professionals enthousiasmeren en meenemen in projecten. We verwachten dat je redelijk zelfstandig kunt werken en gezien het werkveld het niet erg vindt om soms ’s avonds te werken. Je bent bij voorkeur academisch opgeleid en hebt ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over een sterk doorzettingsvermogen en je voelt je prettig binnen een klein gezellig team. 

In eerste instantie is het aandachtsgebied GGZ, maar gezien de huidige verbreding van regionale samenwerking wordt het aandachtsgebied groter. In de functie van Programmamanager is affiniteit met bedrijfsvoering in de breedste zin vereist en je zou ons team met al twee programmamanagers extra versterken als je specifiek affiniteit hebt met ICT-beleid.

Wat bieden we?

We bieden een informele werksfeer in een organisatie die actief is in de eerstelijnszorg. Ons bureau bestaat uit 11 enthousiaste collega’s. De functie wordt gewaardeerd conform schaal 10 of 11 van de CAO Huisartsenzorg afhankelijk van expertise en ervaring. De functie is in te vullen met 28 tot 36 uur per week. Je start met een jaarcontract.  

Ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag in contact met jou!  Stuur je brief en CV naar hr@hzgbreda.nl. Reageren kan tot en met 10 maart. De eerste gesprekken staan gepland op vrijdagmiddag 22 maart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wijkmanager huisartsenzorg 28-36 uur

Wie zijn wij?

Wij zijn een Huisartsen zorggroep van zo’n 100 huisartsen in de regio Breda. Onze missie is het realiseren van doelmatige zorg door het streven naar kwaliteitsverbetering, gezondheidswinst en kostenbesparende vormen van zorg.  Voor de patiënt en voor de bij ons aangesloten huisartsen is het van belang dat de samenwerking met collega zorgorganisaties goed werkt. 

Wat ga je doen?

Je bouwt met huisartsenpraktijken een klantrelatie op om hen te helpen bij het verbeteren van externe processen. Dat heeft een menselijke component, maar gaat ook over de inzet van ICT, procedurele afspraken en over financiële mogelijkheden. Je wordt een herkenbaar aanspreekpunt voor praktijken en voor zorgverleners waar de praktijken mee samenwerken.

Daarnaast bouw je een samenwerking op met ons team van programma- en kwaliteitsmanagers om een belangrijke schakel te worden tussen de praktijk en de managers die innovatieve projecten coördineren voor het werkveld.

De huisartsenzorg staat onder druk, de zorgvraag neemt toe waar de capaciteit niet mee kan groeien met de zorgvraag. Jij wordt een belangrijke schakel in de oplossing voor dat vraagstuk. 

Wie zoeken we?

Om onze organisatie van 11 medewerkers te versterken zoeken we een Wijkmanager Huisartsen die alle innovatieve beleidsplannen die worden uitgedacht om de huisartsenzorg te verbeteren, ook echt kan laten werken. Je bent communicatief en sociaal vaardig en hebt affiniteit met eerstelijnszorg. Om zorginhoudelijke samenwerking te verbeteren durf je pro-actief contacten te leggen, beschik je over coachingsvaardigheden en kun je omgaan met weerstand. Je bent in staat de huisarts te helpen door tactisch beleid te koppelen aan de werkvloer en kunt als sparringpartner optreden voor huisartsen, praktijkmedewerkers en collega-zorgverleners. We verwachten dat je zelfstandig kunt werken en gezien het werkveld het niet erg vindt om soms ’s avonds te werken.

Omdat de functie nieuw is draag je mede zorg voor het ontwikkelen van deze functie voor onze zorggroep. Je bent HBO of academisch opgeleid en hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over een sterk doorzettingsvermogen en je voelt je prettig binnen een klein gezellig team. 

Wat bieden we?

We bieden een informele werksfeer in een organisatie die actief is in de eerstelijnszorg. De functie wordt gewaardeerd conform schaal 9 of 10 van de CAO Huisartsenzorg afhankelijk van expertise en ervaring. De functie is in te vullen met 28 tot 36 uur per week. Je start met een jaarcontract.  

Ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag in contact met jou!  Stuur je brief en CV naar hr@hzgbreda.nl Reageren kan tot en met 10 maart. De eerste gesprekken worden gepland op dinsdag 19 maart. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.