Beste huisarts, mag ik een doktersverklaring voor mijn hooikoorts, astma, ..., ...?

U heeft uw huisarts gevraagd om een medische verklaring (doktersverklaring). Deze kan hij of zij u niet geven. Dit mag niet volgens de richtlijnen van de beroepsorganisatie KNMG. Alleen een arts waarbij u niet onder behandeling bent (noemen we onafhankelijk arts) mag deze verklaring afgeven.

U kunt bij de huisarts alleen een afschrift van uw medisch dossier krijgen. Ook kunt u aan uw werkgever, school of andere organisatie die deze verklaring wil hebben, vragen of een verklaring die u zelf op papier zet ook goed is.

Er wordt een bedrag afgeschreven door mijn zorgverzekeraar voor Huisartsen Zorggroep Breda

Als u een chronische ziekte hebt én bij één van de bij HZG Breda aangesloten huisartsen daarvoor onder behandeling bent dan wordt er een bedrag afgeschreven:

U krijgt controles in de huisartsenpraktijk door de huisarts of praktijkondersteuner. Soms is het nodig u door te sturen naar de diëtist of de podotherapeut. We maken gebruik van specialistische kennis bijvoorbeeld uit het Amphia ziekenhuis. Omdat u als patiënt recht heeft op deze hoogwaardige zorg, heeft uw zorgverzekeraar een extra abonnement afgesloten naast het kwartaaltarief dat de zorgverzekeraar al vergoedt aan uw huisarts. Het kost u als verzekerde niets.Het abonnementstarief van de huisarts is een vast jaarlijks bedrag. Het maakt niet uit of u veel of weinig gebruik maakt van huisartsenzorg. Mocht u hierover meer informatie willen krijgen, kunt u het beste een afspraak maken bij uw eigen huisarts.

Ik wil niet meedoen aan het zorgprogramma

Als u erop staat kunt u in overleg met uw huisarts niet meedoen aan het zorgprogramma. Dit levert u geen voordeel op in de kosten. Als u niet meer meedoet kan dit juist extra kosten opleveren voor uzelf omdat u toch bepaalde zorg nodig hebt voor uw ziekte.

Ik zoek een huisarts

Bent u op zoek naar een nieuwe of andere huisarts? Op https://www.kiesuwhuisarts.nl/ kunt u praktijken vinden. Vaak staat vermeld op de site van de praktijk of zij nog patiënten aannemen.

Alle bij HZG Breda aangesloten praktijken staan in het overzicht op https://www.hzgbreda.nl/zorgverleners/huisartsen/